Ce este Sucraloza și de ce trebuie evitată în țigările electronice
2022-08-11 13:26
Atracția pentru aromele dulci ale țigărilor electronice pare să fie din ce în ce mai mare. Tocmai din acest motiv, este foarte important să identificăm și să înțelegem compușii chimici care contribuie la acest lucru. Sucraloza este unul dintre aditivii cel mai des întâlniți în aceste lichide și totodată cel care a creat cele mai multe controverse de-a lungul timpului.
Ce este Sucraloza
Sucraloza este un aditiv alimentar, E955, utilizat ca îndulcitor artificial la scară largă și în multe dintre lichidele țigărilor electronice comercializate. Ceea ce îl diferențiază de alți îndulcitori este faptul că este mult mai dulce, de aproximativ 600 de ori mai dulce decât zaharoza, ceea ce înseamnă că o cantitate foarte mica va face lichidul să fie dulce.
Sucraloza, sau Splenda, este bine cunoscută pentru gustul său curat și plăcut fiind derivat din zahăr, dar având în componență clor.
Efectele secundare ale consumului de sucraloză
Știm că pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos este important să limităm cantitatea de zahăr pe care o consumăm, însă cum rămâne cu îndulcitorii artificiali? Alternativele de zahăr sunt tot mai populare printre cei care doresc să își contorizeze aportul de carbohidrați și calorii, dar care sunt efectele secundare? Iată mai jos efectele secundare pe care le poate genera consumul de Sucraloză.
Crește riscul de sindrom de colon iritabil și boala Crohn
Conform studiilor realizate la New Jersey Medical School, s-a identificat faptul că Sucraloza are un efect mai dăunător asupra bacteriilor intestinale față de alți îndulcitori artificiali cum ar fi zaharoza. Cu alte cuvinte, a existat o corelație directă între cantitatea de Sucraloză ingerată și creșterea bolilor inflamatorii intestinale.
Alte studii publicate mai recent în Inflammatory Bowel Diseases indică faptul că Sucraloza (Splenda) dublează riscul pentru boala Crohn.
Provoacă balonare
Datorită faptului că a fost asociată cu afecțiuni proinflamatorii, Sucraloza poate provoca balonare afectând sistemul digestiv.
Nu ajută la scăderea în greutate
În ciuda faptului că vorbim despre un îndulcitor noncaloric, se dovedește faptul că nu există nicio legătură între scăderea în greutate și înlocuirea zahărului cu Sucraloza. Nu se poate afirma că Sucraloza afectează în mod direct creșterea în greutate, însă tot mai mulți cercetători afirmă că nu ajută nici la scădere.
Poate genera compuși toxici și cancerigeni atunci când este încălzită
Acesta este principala controversă declanșată în jurul Sucralozei. Studiile realizate în acest sens arată că gătitul îndulcitorului la temperaturi ridicate poate să genereze compuși cu potențial toxic întrucât suferă o degradare termică. Astfel, se recomandă prudență în utilizarea acesteia, cu precădere în produsele alimentare ce conțin glicerol sau lipide.
Sucraloza și diabetul
Un studiu ce a fost publicat în revista Diabetes Care a descoperit că un consum sporit de sucraloză crește riscul de a dezvolta, pe termen lung, diabet. Cercetătorii au analizat fenomenul pe subiecți umani și au făcut teste descoperind că există o scădere de până la 23% a sensibilității la insulină, ceea ce împiedică absorbția glucozei în celule. Asta înseamnă că Sucraloza, ca aditiv alimentar, se numără printre declanșatorii mai puțin cunoscuți ai diabetului.
Țigara electronică One Puff nu conține sucraloză
One Puff este un dispozitiv de vapat de unică folosință, gata încărcat și umplut cu lichid cu diverse arome delicioase. 600 de puff-uri într-un design original, ergonomic și fără butoane. Accesoriul cu care sigur oricine se diferențiază în mulțime.
One Puff înseamnă investiție în calitate, research și mix de ingrediente optim, design, materiale și lichide de top. Lichidul din țigara electronică One Puff conține propilenglicol, glicerină vegetală, nicotină, arome naturale și artificiale și nu conține sucraloză precum lichidele multe dintre produsele asemănătoare. Nicotină eliberată per doză este de 20 Mg/Ml, iar device-ul asigură până la 600 de puffs fără a necesita încărcare.
Atunci când alegi o țigară electronica, acordă o mare atenție conținutului lichidului întrucât multe dintre variantele disponibile pe piață conțin Sucraloză. Dacă utilizezi acest îndulcitor pentru că îți dorești o opțiune fără calorii care să înlocuiască zahărul, ia în calcul că există alți îndulcitori naturali care sunt alternative gustoase și nu au efecte adverse cum ar fi stevia, mierea crudă, siropul de arțar, zahărul de cocos sau Melasa Blackstrap.
sucraloza | tigara electronica | tigara electronica de unica folosinta | tigara electronica one puff